branding
Bes√łg Faggruppen p√• Facebook


Nekrolog - Laila Bach Sørensen


En kunstens ildsjæl er død

 


Kunstfaggruppen har mistet en af sine allerstørste personligheder og inspirationskilder. Laila var med lige fra Kunstfaggruppens start i begyndelsen af 70'erne og i skiftende perioder medlem af bestyrelsen. Allerede i 1972 var hun deltager på den første og legendariske studierejse til Documenta udstillingen i Kassel. Dengang med kun en lille flok på 5 i en 2CV, men siden blev studierejserne til de tilbagevende Documenta udstillinger et must for rigtig mange medlemmer af Kunstfaggruppen.

Hun var en pioner og hun kæmpede altid for kunstens demokratisering under devisen "kunsten ud til folket". Mens mange kunstbiblioteker blev offer for blinde nedskæringer, holdt Laila kunstens fane højt på Højbjerg Bibliotek med både kunstudlån og - udstillinger. For hende hørte kunsten naturligt hjemme på biblioteket.

De fleste medlemmer af Kunstfaggruppen kender Laila som initiativtager til utallige og spændende studierejser. Det nære og det jyske lå hende også på sinde, og det blev da også til en række helt unikke studierejser.

Laila havde rødder i Finland og hun gav os en uforglemmelig oplevelse af kunst og kultur i Helsinki, - fik kunstneren Lars Vilks til at fortælle om sin fantastiske kæmpeskulptur Nimis, nu udråbt til selvstændig stat, lavet af drivtømmer på stranden ved Kullen, - fik direktøren for kunstmuseet Heart Holger Reenberg til at være omviser for os på en ligeså uforglemmelig tur til Holstebro og Herning, og i Esbjerg blev besøg på biblioteket og hos lokale kunstnere til noget helt særligt med Laila. Hun førte os også til den store kunstmesse i Basel og de mange andre kunstoplevelser, som byen rummer.

Eventkulturen lå Laila uendelig fjernt. Med begejstring, engagement og humor lykkedes det hende altid at finde frem til stedernes ildsjæle og give deltagerne nogle helt særlige oplevelser.

Kunstfaggruppen skylder Laila en kæmpestor tak. Vi vil altid savne Laila.

Lisbeth Vestergaard og Else Cajus Pedersen
Tidligere medlemmer af Kunstfaggruppens bestyrelse