branding
Besøg Faggruppen på Facebook


Nekrolog - Gustav Wieth-Knudsen


Livet er kort – kunsten er lang

Vi har mistet en meget god ven og kollega. Gustav Wieth-Knudsen, der døde 23.12.2017.

En sand humanist og en engageret formidler der elskede musik, kunst, tennis og Sverige (hvor familien havde en ødegård) og livet i det hele taget. Han hang ikke ved livet. Han var i det til det sidste.

Gustav var med i det første kuld af musikbibliotekarer og var både til jazz, klassisk og rock. Han arbejdede på musikbiblioteket i Lyngby og senere Gladsaxe, hvor der begge steder også var kunstafdelinger. Han udvalgte forslag til musikindkøb til landets biblioteker og var i en årrække engageret arrangør af mini-jazz turneer i Storkøbenhavn i Amtsmusikudvalgets regi.

Bibliotekarforbundets AV-faggruppe samlede bibliotekarer med enten musik eller billedkunst som speciale. I 1973 fik musikbibliotekarerne og kunstbibliotekarerne hver sin faggruppe. Inden det skete, startede den unge bibliotekarstuderende Gustav Wieth-Knudsen i 1972 sin 2CV og kørte fire af den kommende kunstfaggruppes kerne til Kassel for at se Documenta – den dengang væsentligste udstilling af samtidskunst i verden. Senere deltog han i de fleste af Kunstfaggruppens studierejser i ind- og udland og var i mange år medlem af bestyrelsen. Han var også med til at arrangere kurser, temadage og seminarer om både billedkunst og musik: ”Æstetiske punktnedslag i det digitale rum” i samarbejde med Lars Qvortrup på Ålborg Universitet, temadag på cykel: ”Rytmer, arkitektur og kunst” Christianshavn og Holmen, og guide i Wanås Skulpturpark – for blot at nævne et par ting.

Først og fremmest var han et socialt og humoristisk menneske, som vi og mange andre savner.

Don´t think– play! var et af Gustavs yndlingscitater. Miles Davis sagde det til sine musikere, Gustav sagde det ofte på tennisbanen.

Med Gustavs egne ord: Ha’ det så bra!

Else Cajus Pedersen, Jesper Dalmose, Lisbeth Vestergaard