branding
Bes√łg Faggruppen p√• Facebook


Studietur til København og Roskilde


Den 29. og 30. august 2014

Se Lars Runes fotos fra turen her

PROGRAM

Fredag den 29. august – København

Kl. 10: Vi mødes hos Baisikeli Bike Rental, Ingerslevsgade 80, ved Dybbølsbro Station og lejer cykler. De deltagere, der selv har mulighed for at tage cykel med, gør selvfølgelig bare det. Når alle er klar, cykler vi mod Amager over den nye cykelbro ved Fisketorvet. Det er Jesper B. Henriksen fra arkitektfirmaet Dissing+Weitling, der har designet ”Cykelslangen”.

Kl. 11: Rundvisning på PB43, Prags Boulevard 43, 2300 København S
PB43 er et selvstændigt arbejdsfællesskab bestående af en række virksomheder, foreninger og grupper med tværfaglig ekspertise inden for kulturproduktion, produktudvikling, iværksætteri, formidling og byudvikling. PB43 holder til i en tidligere lak-fabrik på Amager, og stedets 6.400 m2 og fire store bygninger danner rammen for et tværfagligt samarbejde, der har resulteret i nytænkende projekter og produkter i tæt samspil med lokale og internationale partnere.

PB43 tæller hen ved 150 kreative iværksættere, kunstnere, musikere, filmfolk, arkitekter, forskere, designere, grafikere, ingeniører, konsulenter, managere, fotografer, snedkere, journalister, teknikere, teater- og nycirkusproducenter, kokke, kuratorer, bil- og motorcykelmekanikere, kajakbyggere, pibemagere og studerende. PB43 byder publikum på koncerter, udstillinger, teater, mad, events, markeder, workshops og festivaler.

PB43 har baggrund i projektet Givrum.nu – læs mere på givrum.nu og lån bogen Byen bliver til : en urban håndbog af Marie Toft-Jensen (red.), 2012. Om PB43: pb43.dk

Kl. 12.45: Frokost hos Café Dalle Valle i Amagercenteret
Her kan vi f.eks. få en frokostbuffet for 79 kr. pr. person.

Kl. 13.45: Vi cykler mod Vesterbro/Frederiksberg til Cisternerne i Søndermarken

Kl. 14.30: Omvisning i Cisternerne og udstillingen Andante
Udstillingen er skabt specielt til Cisternerne af billedkunstneren Christian Lemmerz. Cisternerne i Søndermarken er et gammelt drikkevandsreservoir anlagt af Københavns Vandforsyning i 1859. I 1981 blev Cisternerne tømt for vand, og i 1996, i forbindelse med "Kulturby 1996", blev de taget i brug som udstillingsrum, fra 2001-2013 som Museum for Moderne Glaskunst. I dag danner Cisternerne ramme om stedsspecifikke kunstudstillinger, arrangementer og events og er en del af Frederiksbergmuseerne.

Herefter slutter det officielle fredags-program, og der er mulighed for at tage på ”galleri-hop” i Carlsbergbyen eller andre steder på Vesterbro. Evt. aflevering af lejecykler skal ske senest kl. 18.

Kl. 19: Fællesspisning på restaurant (for dem, der har lyst!)

Lørdag den 30. august – Festivalen MADE Celebration på Musicon, Roskilde

OPLEV EN NY BEVÆGELSE I RIVENDE UDVIKLING

Kl. 09.30: Vi mødes under uret på København H. og skal med toget kl. 10.00 mod Lindholm. Ankomst til Roskilde St. kl. 10.19. Herefter bus 202A mod Musicon, ankomst ca. 10.32. Se kort. (Husk at købe egen billet til både tog og bus)

Kl. 11 – 11.45: Hvad kan vi lære af Maker-bevægelsen? Og hvordan kan vi lege med?
Oplæg + Q&A ved Esben Danielsen, leder af Orange Innovation, tidligere udviklingschef for Roskilde Festival. Se orangemakers.com/made/

Kl. 11.45 – 13.00: Guidet tur på MADE
Orange Innovation viser rundt på Made-festivalen og giver en introduktion til de maskiner, redskaber og ikke mindst mennesker, som er med til at definere Maker-bevægelsen i Danmark.

Kl. 13.00: Frokost
Der er boder på MADE-festivalen, hvor man kan købe mad. Vi finder et sted, hvor vi kan spise en fælles frokost (for dem, der har lyst).
Det officielle program slutter efter rundvisningen kl. 13.00, hvorefter deltagerne kan udforske MADE på egen hånd – oplev bl.a.:

MADE TALKS KL. 13.00 – 15.30
Tema: The Maker Movement – New Tools, New Rules Maker-bevægelsen er så meget mere end 3D-printere og droner. Det er en verden af stærke ideologier, politiske udfordringer, kommercielle potentialer, nye forretningsmodeller og kunstneriske tilgange. Kort sagt, en bevægelse af modsatrettede tanker og ideologier, som vi dykker ned i lørdag på Made.

WORKSHOPS kl. 10.00 – 19.00
Tag del i en række forskellige workshops, der giver hands-on erfaring med teknologi og værktøjer fra Maker-bevægelsen: fra højteknologiske projekter til traditionelle håndværk. Du kan fx scanne og 3D-printe dig selv, bygge en højtaler med en laserskærer, reparere og udvikle nye dele til cykler, bygge en værktøjskasse, lave din egen solcelleoplader, bygge instrumenter og meget, meget mere.

ANIMOTION COMEDY – BY ROKOKO kl. 14.00, 16.00, 18.00
Med impro-teatergruppen Specialklassen som forsøgskaniner vil Rokoko fremvise deres nytænkende live animationsteater på Made. Rokoko kombinerer nye teknologiske løsninger med legesyge og digital storytelling i et nyt prisvindende koncept. Interager med skøre digitale karakterer, der bliver bragt til live! Hertil vil der være en række koncerter, events og fester frem til kl. 02.00.

Tilmelding, pris m.m.
Studieturen er primært tilrettelagt for Kunstfaggruppens medlemmer. Desuden er der et begrænset antal pladser til ikke-medlemmer. Deltagerne kan vælge mellem at deltage enten fredag eller lørdag eller begge dage, og der er plads til maks. 25 personer pr. dag. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Kunstfaggruppen afholder udgifterne til fredagens to omvisninger, ligesom lørdagens deltagere (kun medlemmer) får et tilskud til entré og omvisning på MADE-festivalen.

Pris / medlemmer
Ved deltagelse i lørdagens program: 270 kr. Når du har fået tilsagn om plads, betales dette beløb til Kunstfaggruppen. Beløbet dækker godt halvdelen af entré-udgifterne pr. person inklusiv oplæg og guidet tur på MADE-festivalen.

Pris / ikke-medlemmer
Ved deltagelse i fredagens program: 50 kr. Dette deltagergebyr betales til Kunstfaggruppen umiddelbart efter tilsagn om plads.
Ved deltagelse i lørdagens program: 470 kr. Når du har fået tilsagn om plads, betales dette beløb til Kunstfaggruppen. Beløbet dækker entré-udgifterne pr. person inklusiv oplæg og guidet tur på MADE-festivalen.

Herudover skal deltagerne regne med følgende udgifter i løbet af studieturen
Fredag:
Evt. cykelleje: 140 kr. for 24 timer + 40 kr. til leje af cykelhjelm – disse udgifter betales af den enkelte ved udlevering af cyklen
Entré, Cisternerne: 50 kr. / 40 kr. for pensionister / 40 kr. ved grupperabat (min. 20 personer)
Forplejning: frokost hos Café Dalle Valle og evt. aftensmad på restaurant
Evt. overnatning på hotel: arrangeres og betales af deltageren

Lørdag:
Transport: returbillet med tog og bus, København / Roskilde
Forplejning: frokost på MADE-festivalen

Tilmeldingsfrist og betaling
Tilmeldingen begynder fredag den 25. juli kl. 12.00 og slutter onsdag den 6. august. Det udfyldte tilmeldingsskema sendes pr. mail til Michael Lukas Petersen

Medlemmer, der har fået tilsagn om deltagelse i lørdagens program indsætter 270 kr. på Kunstfaggruppens konto: Reg.nr. 9570, Kontonr. 4220293 eller CVR-nr. 31336864.

Ikke-medlemmer, der har fået tilsagn om plads, indsætter enten 50 kr. (fredag), 470 kr. (lørdag) eller 520 kr. (fredag og lørdag) på Kunstfaggruppens konto, se ovenfor.

Mange hilsener og på gensyn i august!
Kunstfaggruppens bestyrelse


NB: Vi tager forbehold for ændringer i programmet