branding
Besøg Faggruppen på Facebook


Arkitektur- og kunstvandring ved Sluseholmen


Onsdag den 15. maj 2013

Arrangører: Jesper Dalmose og Gustav Wieth-Knudsen

Program
Kl. 16 mødes ved anløbsbroen Sluseholmem
      Fodreise i området Sluseholmen med Nan Dahlkild
Kl. 18 Kunstnerbesøg hos Flemming Vincent og Wang Lu
Kl. 19 Fællesspisning i Sejlklubben

Transport
Havnebus nr. 991. Sejlplan se under moviatrafik.dk (fra Nyhavn: minuttal 20 – 50): Refshaleøen - Nordre Toldbod - Holmen Nord - Det kongelige Teater, Operahuset - Holmen Syd - Nyhavn - Knippelsbro - Det Kongelige Bibliotek - Islands Brygge, Bryggebroen – Teglholmen - (NB bro til Sluseholmen overfor )

Desuden går der 3 busser til Sluseholmen:
Bus 10 fra Rådhuspladsen, bus 30 fra Vesterport st. og bus 4A fra Svanemøllen st.

Nan Dahlkilds introduktion
Ligesom Ørestaden hører Sluseholmen til de områder af København, der markerer sig med seværdig ny arkitektur og byplanlægning.

Mens andre dele af havnefronten har fået en mere monoton karakter, er Sluseholmen en meget varieret bebyggelse. Den består af 8 øer med ca. 800 boliger, butikker og institutioner, forbundet af broer. Den overordnede plan er udformet af den hollandske Sjoerd Soeters og derefter bearbejdet af Arkitema, Københavns Kommune og Københavns Havn. Mange arkitekter og tegnestuer har været inddraget, bl.a. den engelske tegnestue Future Systems, der har tegnet bebyggelsen Metropolis, der som to futuristiske tårne kan ses på lang afstand som vartegn for bydelen.

Området blev oprindelig anlagt i 1901 i forbindelse med den nærliggende sluse med den karakteristiske gule bygning. Op gennem århundredet blev der foretaget yderligere opfyldninger til fabrikker og pakhuse. Omkring årtusindskiftet blev området transformeret til et boligområde, der stadig er under udvikling. Nye butikker og cafeer kommer til, og senest er der etableret både havnebad og havnebusforbindelse med den indre by.

Den eksisterende Valby Bådeklub med sine små røde huse har fået lov til at blive integreret i den nye bydel.

Vi vil bevæge os rundt i området og se det med egne øjne.