branding
Besøg Faggruppen på Facebook


Omvisning på Jytte Rex' udstillingen på Sophienholm af kunstneren selv


Tirsdag den 6. august 2013 kl. 17

Jytte Rex viser rundt på sin retrospektive udstilling "Skillelinier", som vises det meste af sommeren på Sophienholm.

Jytte Rex har, helt fra sine tidligste Kunstakademi-år i slutningen 60'erne markeret sig som en af dansk kunsts stærkeste kvindelige kunstnere. Jytte Rex' kunst rummer både maleri, film, aktioner, ordkunst, dokumentation og fiktion.

Hun er en mester i at lave billeder - både til væggen og på film - som i en strømmende flod blander hun mytologi, drømme og eventyr med udforskningen af både det ydre og det indre ubevidste liv. Fra 80'erne har hun udviklet fotoemulsioner ved at kombinere fotografi og maleri.

Hendes film bliver vist om torsdagene i løbet af sommeren, så det kan anbefales at tage derud og se nogle af dem, de spænder vidt, lige fra debutfilmen "Tornerose var et vakkert barn" til de sene portrætfilm af f.eks. Pelle Gudmundsen-Holmgren og nyligt afdøde Henning Larsen.

De to veteraner og ildsjæle i kunstbiblioteksverden, Else Cajus og Lisbeth Vestergaard er inviteret med som æresgæster. F.eks var de nogle af de første, der udstillede Jytte Rex i deres respektive biblioteker!

Først omvisningen på ca. 1 time, derefter arrangerer vi middag i cafeen, for dem der har lyst til det.

Kunstfaggruppen betaler entreen til udstillingen, ligesom vi betaler honoraret til Jytte Rex. Men - middagen betaler man selv.

Max 25 deltagere

Tilmelding senest 29. juli til ewiethknudsen@gmail.com
Husk at angive, om I vil deltage i middagen.

På gensyn tirsdag d. 6.august

God sommer
Emilie og Gustav

 Fotos fra arrangementet