branding
Besøg Faggruppen på Facebook


To the heart of Jylland


Studietur til Herning og Holstebro d. 4. – 5. marts 2011

Vi rejser til de to byer i Jylland som virkelig har markeret sig som kulturbyer lige siden 1960’erne - Herning og Holstebro - og fortsat markerer sig.

I Holstebro skal vi besøge det nye Kunstmuseum - genåbner ca 1. marts 2011 efter en stor udvidelse og renovering (de har lovet os at vi får mulighed for at opleve museet uanset om museet er blevet genåbnet officielt – d.v.s. at vi på det nærmeste bliver de førstegæster).

Vi bliver vist rundt af kunstformidler Peter Haarby, som har Holstebros kunstliv inde under huden. Han fører os senere ud i byen mellem alle de mange skulpturer. En af byens ildsjæle Olav Sielemann skrev en spændende kunstguide om byen. Der er siden kommet flere skulpturer især af Bjørn Nørgaard. Skulpturen ”Borgerne fra Holstebro” tager imod os ved banegården. Får vi tid og vejret er med os tager vi ud til Holstebro Gymnasium og ser hans nyeste udsmykning.

Om aftenen kryber vi ned i Rådhuskælderen og får ”mad fra før verden gik af lave”. Værtinden Thyra har taget hånd om mangen en god kunstner i Holstebro.

Næste morgen rejser vi til Herning. På vej ud til kunstmuseet Heart stikker vi indenfor i Det Hemmelige Galleri, drevet med rund hånd af multimanden Ole Sejersen. Vejen går videre ned ad Bredgade og ud til det store museumsområde med bl.a. Heart og Cronhammers Elia.

Efter bjergbestigningen og evt. vulkanudbrud stiller vi os ved siden af Socle du monde i Heart. Det bliver en fantastisk måde at erobre kunsten. Museumsområdet er stort. Alt efter lyst og tid kan man udforske det. Se bl.a. Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, den geografiske have og Utzons hus udefra. I får en samlet beskrivelse af området. Af samme grund er der ikke arrangeret fælles frokost, men der er en god frokostcafe i Heart.

Pris kr. 950 som omfatter overnatning (enkeltværelse) på det herlige Hotel Schaumburg i Holstebro, frokost 1. dag, aftensmad, entréer, rundvisning og byvandring. OBS Rejseudgifter og drikkevarer er ikke med i prisen. For deltagere fra København arrangeres grupperejse. Afgang fredag den 4. marts kl. 7.50 - skift i Vejle - ankomst Holstebro 11.33. Afgang Herning lørdag den 5. marts kl. 17.04 - uden skift - ankomst København 20.22. Angiv om du ønsker at deltage i grupperejsen fra København. Der kan opnås grupperabat, men du kan også rejse på individuel orange- eller evt. pensionistbillet. Mødetid 20 minutter før under uret. Rejsende fra andre steder i landet kan forhåbentlig tilslutte sig turen med ankomst på det samme tidspunkt. Tilmelding til Lone Eriksen.

Bemærk at du først kan tilmelde dig 25. januar og senest 1. februar.
Max 25 deltagere.